Formål

Formål

ORIGINAL har til formål at løfte Haderslevs og Sønderjyllands profil ved at udstille de kvaliteter, der allerede findes i Haderslev. Det betyder at både turister, borgere og virksomheder, som skal rekruttere eller som ønsker at etablere sig i området, skal have mulighed for at se Haderslevs kerneværdier udstillet på autentisk, ærlig og tidssvarende måde.

HER_Logo2

Det er ikke et spørgsmål om at finde på en masse nye ting, da der allerede er masser af indhold, kultur, arrangementer og værdier i Haderslev. Derfor er det vigtigere at holde dem op på en professionel måde, så ikke kun virksomheder, der skal rekruttere medarbejdere eller ønsker at etablere sig i regionen, får et tydeligere indblik i Haderslev og Sønderjyllands kvaliteter. Det er lige så vigtigt at borgeren og turisten kan se, at vi er et unikt område. Vi skal samtidig ikke forsøge at være noget, vi ikke er.

På sigt vil det gøre rekruttering nemmere og føre til, at medarbejdere selv søger arbejde i regionen for at kunne bosætte sig her. Selvværd og egenopfattelse skal samtidig ændres hos indbyggerne i kommunen, når de genopdager deres egen kommune og ser dens potentiale.

Sammenfattet har ORIGINAL altså til formål at:

  • Udstille Haderslevs kvaliteter
  • Gøre det lettere for foreninger at afholde arrangementer, der inkluderer musik, kultur, mad og sport
  • Indfri borgernes forventning til kvaliteten af og indholdet i et ORIGINAL arrangement
  • Skabe et fællesskab foreningerne imellem, hvor ressourcer og ideer udveksles
  • Fremvise regionens kultur, natur, historie og produkter til turister
  • Markedsføre kommunen som et godt sted for virksomheder at etablere sig i og rekruttere medarbejdere til
  • Få borgerne til at genopdage deres egen region, når de deltager i  de forskellige ORIGINAL arrangementer

Nøgleordene er her: natur, fødevarer, sport, musik og kultur. Med de værktøjer vil vi kunne afholde arrangementer, events, “happenings”, mesterskaber, byfester, festivaller osv. med en rød tråd, en genkendelig profil og et gennemprøvet koncept og sætte Haderslev på Europakortet!